Muscovado suklaakakku

 
10–12 annosta 

Ainekset 
400 g tummaa suklaata (muutin tämän 300g Fazerin sinistä)
2 kananmunaa (muutin kolmeen)
175 g voita 
2 dl Tumma Muscovado -ruokosokeria (korvasin tavallisella) 
2 tl vaniljasokeria 
1,5 dl vehnäjauhoja 
1 dl perunajauhoja 
1,5 tl leivinjauhetta 

Koristeluun 
Tomusokeria 

Tarjoiluun 
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä 
vadelmia tai tuoreita viikunoita 


Kuumenna uuni 180-200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 26-28 cm:n irtopohjavuoka tai tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa liedellä tai mikrouunin sulatusteholla. 

Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset. Vatkaa pehmeä voi, keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. (Lisäsin keltuaisten kaveriksi yhden kokonaisen kananmunan)

Sekoita kuivat aineet. Lisää suklaasula ja siivilöity jauhoseos taikinaan, koko ajan tasaisesti sekoittaen. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan lastalla nostellen. Kaada taikina vuokaan, pane uuniin ja paista 20 minuuttia. 

Ota kakku uunista, anna jäähtyä 10 minuuttia ja irrota se vuoasta suoraan tarjoiluvadille. Kakun kuuluu olla pehmeä keskeltä. 

Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle. Tarjoa kermavaahdon tai pehmeän vaniljajäätelön ja vadelmien tai viikunoiden kanssa. Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä. (Myös viinimarjasorbetti oli loistavaa tämän kanssa)

VINKKI! 
Mausta kakku chilillä ja liköörillä. 
Halkaise 1-2 pestyä punaista chiliä, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Mittaa puoli desiä galliano- tai sitruslikööriä kasariin ja lisää chilisilppu. Anna kiehahtaa. Jäähdytä ja sekoita suklaakakkutaikinaan.

 

Ohje Dansukker: http://www.dansukker.com/Default.aspx?ID=1110