Se voi olla tavallinen voitaikina tai sitten rahka- tai perunavoitaikina. 
Toki voit käyttää myös rasvaista hiivataikinaa, jos haluat hiukan keventää. 
Niin ja filotaikinastakin tulee hyviä pasteijantyyppisiä leivonnaisia. Sitä saa pakasteena. 

Sekoitettu voitaikina 

Sekoitettuun voitaikinaan käytetään vähemmän rasvaa kuin kaaviloituun. Nesteeksi taikinoihin voidaan veden ohella käyttää esim. kermaa, maitorahkaa tai kermaviiliä. Kohotusaineena on leivinjauhe. Sekoitettu voitaikina saadaan myös lehtevämmäksi, jos sitä kaaviloidaan ja taitetaan muutaman kerran. Suolaisten piirakoiden taikinoihin sopivat lisäksi jauhettu, kypsä peruna, perunasosehiutaleet tai juustoraaste. 

200 g voita tai margariinia 
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
1/2 dl kylmää vettä 

1. Nypi rasva ja jauhot + leivinjauhe sormin murumaiseksi seokseksi. 
2. Lisää vesi ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi seokseksi. 
3. Pane taikina jääkaappiin kovettumaan ennen kaulimista. 

Rahkavoitaikina 
250 g (1 prk) rahkaa 
250 g voita tai margariinia 
4 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 

1. Sekoita pehmeä rasva rahkan joukkoon. 
2. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 
3. Anna taikinan viilentyä jääkaapissa ennen kaulimista. 

Perunavoitaikina 

250 g voita tai margariinia 
3,75 dl vehnäjauhoja 
1,5 dl perunahiutaleita 
2 dl vettä 

1. Nypi rasva, jauhot ja perunahiutaleet sekaisin. 
2. Lisää vesi ja suola. 
3. Sekoita tasaiseksi. 
4. Käytä perunavoitaikina samana päivänä, jotta se ei muutu murenevaksi.