Täytekakku:
pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- sekoita kuivat aineet keskenään
- vatkaa nopeasti kuivat aineet muna-sokeriseokseen
- paista kakkuvuoassa 200 °C n. 30 min.
täyte:
- 500 ml Flora vispi 20%
- 200g vadelmia
- 3 liivatelehteä
- n. 1 dl sokeria
- pari lusikallista vaniljasokeria
Vatkataan vispi ja sekoitetaan siihen muut aineet. Kostutetaan kakun alimmainen kerros ja lisätään reilusti täytettä ja laitetaan hyytymään jääkaappiin, tehdään seuraava kerros aina edellisen hyydyttyä - näin kakku ei leviä. Päälle vatkataan mansikkakermavaahto, johon voi lisätä rahkaa tai ainakin liivatetta jotta päällinen ei valuisi. Päälle ostin kakkuun kakkukuvan www.ullanunelma.fi/product_details.php joka tulee laittaa viimeistään 8 tuntia ennen tarjoilua kakun kerman päälle kostumaan ja lopuksi pursotetaan reunapursotukset.
Kommentit